Classicisme: Els grans compositors

En el classicisme destaquen dos compositors, Haydn i Mozart. La seva fama va eclipsar altres grans músics d’aquesta època, com l’italià Salieri o el valencià Martín i Soler.

Haydn va innovar dins l’àmbit de la seguretat econòmica depenent d’una cort.

 

Mozart ho va fer emancipant-se del poder i cercant encàrrecs.

 

 

Els músics sovint encara eren considerats com uns criats que estaven al servei de la cort i es veien obligats a escriure obres musicals que complaguessin el gust, les necessitats i els capricis dels seus senyors. Mozart va ser el primer músic que es va rebel·lar davant

d’aquesta situació. Es va llançar

pel seu compte a viure dels ingressos de  la venda de les seves partitures i del percentatge sobre les entrades venudes pels seus concerts. Les coses no li van anar gaire bé degut a que no estava generalitzat el costum d’assistir a concerts públics i algunes de les seves obres eren mal compreses.

Busca la biografia d’aquest dos músics i fes-ne un petit resum a la teva llibreta.