Punt de partida

El 1909, trenta-dos anys després que Edison patentés el fonògraf, l’Orquestra Filharmònica de Berlín va gravar la primera simfonia completa de la història. Per sentir-la, els pocs afortunats que disposaven d’un gramòfon necessitaven una desena de cilindres d’estany.

A l’inici del segle XXI, milions de persones arreu del món tenen aparells petitíssims en què poden emmagatzemar centenars de cançons, i també imatges i informació que intercanvien amb altres usuaris.

En aquesta unitat veurem alguns dels inventors més famosos dels segles XIX i XX i allò que van tenir a veure amb l’evolució de l’enregistrament i reproducció de música. Abans, però, et demanem que facis una petita búsqueda sobre la seva vida i tasca. Els personatges en qüestió són

THOMAS ALVA EDISON

EMIL BERLINER

ELS GERMANS LUMIÈRE

GUGLIELMO MARCONI