Audició: The entertainer

Poques vegades en la història del cinema s’ha identificat tan estretament un tema musical amb una pel.lícula, fins al punt que se’n confonguin els respectius títols. Aquest és el cas de la pel.lícula The sting (El cop) i la peça musical The entertainer (L’animador), que és el tema principal d’aquest llargmetratge. Aquesta cèlebre composició ha passat a ser coneguda com El cop per la major part de la gent, inclosos molts músics.

El compositor d’aquesta peça va ser un músic nascut a Texas i anomenat Scott Joplin, que ha passat a la història com el màxim exponent del ragtime.

Abans d’escoltar la peça, situem-nos:

1- Primer busca l’argument de la pel.lícula. Quants Oscars va obtenir?

2- Què és un ragtime? Com és la melodia? Amb quin tipus de música estan relacionats?

Ara escolta atentament la peça.

The entertainer